Guanyant Torrent és un procés de construcció col·lectiva, una plataforma ciutadana d’esquerres, que es presentà a les eleccions municipals amb el propòsit de canviar la forma de fer política a la nostra ciutat. Entenem que el funcionament de l’ajuntament, com el de la resta d’institucions polítiques de l’estat espanyol, és escassament democràtic perquè només ens dona la possibilitat de triar qui manarà cada quatre anys i s’oblida de nosaltres fins a la pròxima campanya electoral, i això és quasi com no res.

Volem que la ciutadania siga la protagonista de la política municipal cadascun d’eixos 1461 dies, que les decisions que ens afecten no siguen preses per un reduit número de professionals de la política amb uns quants privilegis que obeïxen a interessos partidistes sense tindre en compte els de la ciutadania, i per a fer-ho factible reivindiquem la societat civil organitzada com a expressió de la voluntat popular.

L’origen de la nostra plataforma i la seua base són bàsicament persones amb una trajectòria d’activisme en organitzacions de caràcter progressista, ecologista, de lluita pels drets socials i laborals, pels serveis públics, per la defensa del patrimoni cultural autòcton, per la justícia social o per l’empoderament ciutadà en general.

A aquesta base, posteriorment, s’han adherit formalment associacions torrentines com el Col·lectiu d’Iniciatives Socials En Acció (COLISEA) i partits polítics o coalicions que han entès que és prioritari un canvi en la forma de fer la política, com són Alternativa Socialista, Esquerra Republicana del País Valencià, Esquerra Unida del País Valencià i Els Verds del País Valencià.

El nostre objectiu sempre ha sigut i continua sent la confluència de totes les forces progressistes, siguen civils o polítiques, que vulguen acabar amb els aspectes menys democràtics del Règim del 78 i aprofundir en la democratització del nostre sistema polític consolidant una «Segona Transició» que va començar amb el 15-M.

Volem una democràcia participativa i directa, radicalment democràtica, condició necessària perquè la democràcia, com a sistema polític, tinga el futur que tothom desitja, i per a això treballem. Per aconseguir-la, cal que la ciutadania prenguem consciència del nostres propis problemes i que la solució passa per nosaltres mateix. Per aquesta raó, aquesta Plataforma Ciutadana considera que s’ha de fomentar i estimular al nostre poble, l’associacionisme de tot tipus. La societat ha de generar associacions i sistemes d’agrupació que defensen interessos específics i que perseguisquen objectius diferents i dispars, capaces de fer d’interlocutors vàlids amb els poders públics.

Volem aconseguir una ciutat viva, inquieta políticament i social, respectuosa amb el medi ambient, coeducadora, sensible a les necessitats de la ciutadania en el seu conjunt, especialment als del col·lectius més desafavorits, i fidel defensora de la democràcia. Volem una ciutat més acollidora, més solidaria, més sostenible, que no privatitze els servicis essencials, que no regale el patrimoni municipal, que fomente l’economia social i de proximitat, l’autogestió de béns i servicis, que desenvolupe les energies i el transport ecològics, que no existisca connivència entre la gestió pública i el poder econòmic, que evite l’especulació del sol, que hi tinga cura del nostre patrimoni cultural, que cree espais de trobada, que facilite el desenvolupament dels moviments associatius.

No volem veure desnonaments al nostre veinat, no volem que hi haja xiquets ni xiquetes que no puguen alimentar-se com caldria ni que la seua alimentació dependisca de la caritat, volem una societat laica on prime el respecte a totes les creences, volem que s’invertisca més i millor en educació, que és la nostra garantia de futur, volem que els nostres majors gaudisquen del descans que es mereixen i al temps ens puguen transmetre tots els seus coneixements, totes aquestes coses i moltes més no són un somni inabastable, si podem d’imaginar-les, podem fer- les realitat. Per tirar-lo endavant, tothom és necessari . Comencem la rebel.lió democràtica. Si vols participar o obtenir més informació segueix-nos i participa!